Ziua 1
BUCURESTI COPENHAGA Prezentare la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:30 pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Copenhaga, unde vom ajunge la ora locala 14:20. Copenhaga este cel mai mare oras din tarile scandinave si pastreaza un aer provincial, foarte apreciat de turisti. Casele cu frontoane, strazile inguste si orizontul dominat de turlele bisericilor - toate acestea sunt elemente ce caracterizeaza capitala Danemarcei. Copenhaga este de asemenea cea mai inverzita capitala europeana, cea mai mare parte a centrului fiind ocupata de zone pietonale, iar numarul bicicletelor este deseori mai mare decat cel al masinilor. In continuare, avem prevazut un tur de oras cu ghid local incluzand: vizita panoramica (exterioara) a urmatoarelor obiective: Palatul Amalienborg, Palatul Christiansborg, Castelul Rosenborg, vechiul port Nyhavn cu celebra statuie Mica Sirena. Palatul Christiansborg este visul oricarui iubitor de arhitectura sau istorie. Complexul consta in diferite cladiri, centrate de un nucleu neo-baroc si este gazda unor institutii importante: Parlamentul Danez, Biroul Prim Ministrului si Curtea Suprema. Familia regala utilizeaza biserica palatului, camerele de receptie regale si complexul de calarie. Aceasta atractie comprima esenta istoriei, arhitecturii si regalitatii daneze. Atractivul castel Rosenborg, construit in stil renascentist olandez a servit drept resedinta pentru regele Christian al IV-lea pana la moartea sa in 1648. Astazi, castelul este o importanta institutie culturala, un muzeu public ce detaliaza istoria si bijuteriile familiei regale din Danemarca. Magnificele gradini ale castelului sunt o relaxare binevenita din agitatia orasului. Transfer si cazare la hotel Scandic Hvidovre 3* in zona Copenhaga (sau similar).

Ziua 2
COPENHAGA Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, vizite individuale, cumparaturi, plimbare cu barca pentru a vedea orasul de pe apa. Va recomandam Gradinile Tivoli, celebra statuie Mica Sirena, Portul Nyhavn cu casutele colorate, cartierul Christiania cu arta stradala sau Turul Carlsberg.

Ziua 3
COPENHAGA excursie optionala Frederiskborg si Kronborg Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in zona de nord a insulei Saeland (Zealand). Vom merge catre Hillerod pentru a vizita castelul Frederisksborg fosta resedinta regala pentru regele Christian al IV-lea, un impresionant castel renascentist. Castelul este localizat intr-un cadru natural de vis, fiind amplasat pe trei insulite mici, incojurat de gradini imense care confera zonei un farmec aparte; astazi este un vast muzeu national cu peste 60 de incaperi cu interioare magnifice si piese foarte rare. Continuam cu Kronborg, cel mai faimos castel din Danemarca, cunoscut drept locul unde Shakespeare si-a plasat actiunea tragediei Hamlet. Construit de catre regele Eric al VI-lea in jurul anului 1420, a fost imortalizat de catre William Shakespeare in piesa de teatru Hamlet. In piesa, castelul aparea sub numele de Elsinore. Acest nume provine de la orasul AZn care se afla castelul, respectiv Helsingor. Tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 150 euro/persoana. Intoarcere la hotel.

Ziua 4
COPENHAGA excursie optionala Malmo Mic dejun. Va propunem o excursie optionala la Malmo, oras aflat la 50 km de Copenhaga. Traversam podul Oresund. Impreuna cu teritoriile sudice ale Suediei, Malmo a apartinut Danemarcei pana in anul 1658. Malmo este al treilea oras ca marime din Suedia si unul dintre centrele comerciale importante ale acesteia, un oras cosmopolit, multicultural. Principala piata centrala, Stortorget (Piata Mare) din centrul orasului este marginita de cladirea Primariei ce dateaza din 1546 si de casa lui Jorgen Kock, un imigrant german care a devenit primarul orasului. In centrul pietei este amplasata statuia regelui Karl X Gustav al Suediei, care a recastigat orasul de la danezi. Tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 125 euro/persoana. Intoarcere in Copenhaga. Dupa amiaza, va recomandam o vizita la Gradinile Tivoli - vestitul parc de distractii, in general primul loc pe care turistii vor sa-l viziteze. Deschis in 1843, este un parc romantic si frumos, cu felinare amplasate in copaci, pentru a crea o atmosfera unica. Are o multitudine de restaurante de lux si sali de spectacol si de teatru. Parcul Tivoli reprezinta un obiectiv cultural si muzical, cu spectacole si dansuri traditionale, simfonice, de balet, circ, pantomima, tir. Este impartit in doua sectiuni: una gazduieste frumoasele gradini in miniatura unde pot fi admirate peste 100.000 de flori, iar cealalta, parcul tematic cu jocuri si spectacole.

Ziua 5
COPENHAGA excursie optionala Roskilde Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Roskilde, oras aflat la 35 km de Copenhaga. Istoria sa dateaza din anul 988 si, desi in mare este un oras industrial, Roskilde are multe locuri ce amintesc de trecutul ilustru ca resedinta regala in secolul X si capitala spirituala a nordului Europei in secolul XII. Mormintele regale, barcile vikingilor si unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica rock in aer liber atrag vizitatorii an de an. Catedrala din Roskilde a fost fondata de un rege viking la sfarsitul secolului X. In ultimii 600 de ani aici au fost inmormantati 39 dintre regii si reginele Danemarcei. Vizitam si Muzeul Vikingilor. Tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 90 euro/persoana. Intoarcere in Copenhaga. Dupa amiaza timp liber pentru plimbari, vizite individuale, cumparaturi, plimbare cu barca pentru a vedea orasul de pe apa.

Ziua 6
COPENHAGA BUCURESTI Mic dejun. In jurul orei 12:00 avem programat transferul la aeroport pentru imbarcare pe cursa Copenhaga Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 18:40.


COPENHAGA - Capitala celei mai vechi monarhii si a oamenilor fericiti 


Capitala Danemarcei, acest paradis al Nordului respira liniste, pace, optimisim si frumusete. Conform unui raport ONU, danezii sunt cea mai fericita natiune de pe Pamant. Este locul unde exista cea mai veche monarhie din lume (Regele Erik al VII-lea si-a stabilit aici resedinta in anul 1417), actuala regina Margrethe II locuind in prezent in Palatul Amalienbourg. Intr-o tara bogata in istorie, castele grandioase si locuri pline de verdeata, Copenhaga este un oras fermecator, cu cladiri datand din secolele XVII si XVIII, parcuri si gradini, locuri de plimbare pe malul apei si strazi datand de sute de ani, facute parca anume pentru plimbat si mers cu bicicleta. In timpul verii, cand zilele sunt lungi si calde, cafenelele in aer liber si iesirile in magicele Gradini Tivoli sunt principala atractie.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Copenhaga Bucuresti, compania BLUEAIR;
5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Scandic Hvidovre 3* sau similar in zona Copenhaga;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
tur de oras de jumatate de zi in Copenhaga cu ghid local;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna aprilie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 euro/persoana se practica in Danemarca, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 12:45 Copenhaga 14:20                          durata zbor 2h35min
Copenhaga 15:10 Bucuresti 18:40                           durata zbor 2h30min


GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti cu 30 zile inainte de plecare De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii. 


OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; 
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale);
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camereor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; 
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport
Transport Avion BLUE AIR Bucuresti - Copenhaga
Transport Avion BLUE AIR Copenhaga - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Copenhaga 2022, Toate locatiile, Danemarca

Verifica tarife si disponibilitate